Stakeholders in beeld

In deze training van een dagdeel leer je hoe je stakeholders rond een project of in de interne organisatie scherp in beeld krijgt. Wie zijn het, wat is hun invloed en – heel belangrijk- hoe staan en bewegen ze zich ten opzichte van ‘jouw’ project, team of organisatie? 

Het maken van een stakeholderanalyse is vaak een moetje bij participatie- of verandertrajecten. Het proces kost tijd en levert soms vooral een lijst met namen en rugnummers op. Een doorleefde stakeholderanalyse biedt echter diepgaand inzicht en vormt de basis voor een succesvolle aanpak. In deze praktische en inspirerende training leer je hoe je een analyse maakt die aanzet tot impactvolle acties!

Na afloop van deze workshop

  • Weet je hoe je in korte tijd een stakeholderopstelling maakt en deze interpreteert.
  • Leer je hoe je een workshop om te komen tot een stakeholdersanalyse vormgeeft.
  • Hoe je kunt werken met diverse matrixen om posities en (gewenste) invloed te bepalen.
  • Hoe je op basis van de analyse jouw aanpak bepaalt.
  • Hoe je tussentijds snel en effectief kunt bijsturen in het proces.

Aan de slag met een goede tool!

We werken in de training onder andere met de tool Playmobil Pro. Hiermee maken we het stakeholderveld zichtbaar, doordat we deze driedimensionaal nabootsen. Zo creëren we een meer realistische ervaring, die verder gaat dan enkel met het plakken van post-its. Dit maakt jouw stakeholderanalyse tastbaarder voor de collega’s waarmee je het speelveld in kaart brengt. Het is ook een prettige methode om tijdens jouw workshops te gebruiken. Je ontvangt na afloop van de open training een starterset Playmobil Pro, waarmee je in je eigen organisatie aan de slag kunt.

Voor wie is deze training waardevol?

Deze workshop is voor communicatie- en participatieprofessionals, projectleiders, beleidsmedewerkers, verandermanagers en iedereen die zijn of haar stakeholderveld scherp in beeld wil krijgen. Wil je aan de slag met jouw team of organisatie? Dan werken we met jouw eigen casus:  een project, vraagstuk of product dat je een vliegende start wil geven of wil bijsturen.

“Je kunt meer leren over een persoon in een uur spelen dan je kunt tijdens een leven lang praten” – Plato

De mogelijkheden

Volg deze training als team met jullie eigen casus, of individueel tijdens een van onze open trainingen. Ook zet ik de stakeholderanalyse regelmatig in voor maatwerktrajecten zoals teamontwikkeling of organisatieverandering. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Deelname

De training duurt van 9.00 uur tot 12.30 uur. Er is plek voor 12 deelnemers, de workshop gaat door vanaf 8 deelnemers. De kosten voor deelname bedragen 550,00. Deze prijs is inclusief een starter kit Playmobil Pro, locatiekosten en trainingsmateriaal. De prijs is exclusief BTW reis/verblijfkosten. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Aanmelding via de website is bindend. Na ontvangst van je aanmelding versturen we de bevestiging en factuur. Bij annulering tot twee weken voor deze workshop brengen we 50% van de overeengekomen prijs + € 15,00 administratiekosten in rekening. Daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Mocht de workshop niet doorgaan vanwege te weinig deelnemers, verhindering van de trainer of maatregelen die het live ontmoeten beperken, dan plannen we een nieuwe datum. Komt deze datum niet uit, dan storten we het volledige bedrag terug op de betaalrekening.

Trainen met jouw team?

Deze workshop is ook incompany te volgen en kan uitgebreid worden met meerdere modules als ‘Participatieve dialoog’, 'Communicatievaardigheden: inspelen op communicatiestijlen’ en 'Stakeholders in beeld’. Heb je interesse? Neem dan contact op!

Wilt u graag een maatwerk training voor uw organisatie?
Neem gerust contact met me op!

Ja, ik meld me aan!