Participatieve dialoog voeren

Een participatief gesprek vraagt om communicatieve vaardigheden. Ga hier tijdens de training mee aan de slag!

Een belangrijk element in álle participatietrajecten is het voeren van een participatief gesprek met belanghebbenden. Of we nu aan de slag gaan met overheidsparticipatie, burgerparticipatie of de Omgevingsdialoog. Deze gesprekken kunnen spannend zijn of lastig. Want hoe zorg je dat alle belangen op een constructieve manier op tafel komen? Hoe ga je om met eventuele weerstand? Hoe baken je het gesprek af? En welke rol kies je zelf? Daar ga je in deze live workshop mee aan de slag. 

Je leert hoe je jouw gesprek optimaal kunt voorbereiden. Hoe je om kunt gaan met weerstand of onderhandelingen. Je leert hoe je door de inzet van diverse communicatiestijlen de omstandigheden kunt scheppen voor een optimaal gesprek. De  workshop zorgt voor de nodige theorie, maar we gaan vooral veel oefenen. De trainingsgroep bestaat uit maximaal 8 personen, waardoor er voldoende aandacht is voor jou als deelnemer. We oefenen met de dialoog en reflecteren op de gesprekken. Je gaat in een veilige setting gebruik maken van de kennis en feedback van de groep.

Na afloop van deze workshop:

  • Heb jij de bouwstenen voor een constructief participatief gesprek
  • Weet jij welke communicatiestijlen er zijn
  • Weet je hoe je jouw gespreksdoel bepaald
  • Weet je hoe je een dialoog leidt
  • Weet je hoe je om kunt gaan met weerstand in een gesprek
  • Heb je geoefend met het voeren van een participatief gesprek
  • Kortom: heb je een stevige basis om op verder te bouwen!

Ontwikkelen door te doén!

Deze workshop staat bol van het doén! Juist door gesprekken te oefenen worden we er beter in en voelen ze minder oncomfortabel. Wij geloven erin dat je het beste en snelste leert door te ervaren en oefenen. Daarom staat deze dag in het teken van praktisch oefenen met het participatieve gesprek. Het is een intensieve en uitdagende dag, met veel leermogelijkheden!

Voor wie is deze training waardevol?

Deze training is voor projectleiders, beleidsmedewerkers, communicatieprofessionals, adviseurs, managers, consultants en zzp-ers die het voeren van een participatieve dialoog willen oefenen. Ga jij voor jouw project in gesprek met stakeholders van buiten de organisatie, wil je handvatten ontvangen voor dit gesprekken oefen je graag met lastige gesprekken. Ga dan met ons in een veilige setting aan de slag! 

“Het was onmogelijk om een gesprek te beginnen. Iedereen was aan het praten.” – Yogi Berra

Deelname

De training duurt van 9.30 uur tot 16.00 uur.  Er is plek voor 8 deelnemers, de workshop gaat door vanaf 5 personen. De kosten voor deelname bedragen 795,00. Deze prijs is inclusief locatiekosten en trainingsmateriaal. De prijs is exclusief BTW en reis/verblijfkosten. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Aanmelding via de website is bindend. Na ontvangst van je aanmelding versturen we de bevestiging en factuur. Bij annulering tot twee weken voor deze workshop brengen we 50% van de overeengekomen prijs + € 15,00 administratiekosten in rekening. Daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd. Bij aanmelding ga je akkoord met de Algemene voorwaarden.

Mocht de workshop niet doorgaan vanwege te weinig deelnemers, verhindering van de trainer of maatregelen die het live ontmoeten beperken, dan plannen we een nieuwe datum. Komt deze datum niet uit, dan storten we het volledige bedrag terug op de betaalrekening.

Trainen met jouw team?

Deze workshop is ook in company te volgen en kan uitgebreid worden met meerdere modules als ‘Kernboodschap met impact’, 'Communicatievaardigheden: inspelen op communicatiestijlen’ en 'Stakeholders in beeld’. Heb je interesse? Neem dan contact op!

Wilt u graag een maatwerk training voor uw organisatie?
Neem gerust contact met me op!

Ja, ik meld me aan!