Managementgame de Innovatie

Innoveer jezelf of zet het verandertraject in gang met management game ‘de Innovatie’

Management game 'de Innovatie'

De Innovatie opdracht

Primair gedrag komt vaak in een spel naar voren. Afhankelijk van het vraagstuk werken we daarom met managementgames, leiderschapsgames en teamgames, waarmee je inzicht krijgt in het gedrag van anderen en jezelf. Een spelende manier om inzicht te verkrijgen in gedrag en oplossingen.

Bij management game ‘de Innovatie’ ga je met elkaar aan de slag om je doel te bereiken, afhankelijk van de vraag een teamdoel of een individueel doel.

Je gaat ervaren wat er nodig is, om tot innovatie te komen en ervaart je eigen gedrag hierin. Wie laat het meeste het gedrag zien wat nodig is voor innovatie? Wat heb je nodig om je doel te bereiken? Hoe ben jij in staat patronen los te laten? En wat zijn je leerpunten hierin?

Er zijn 3 varianten van het spel

Het spel bestaat uit een teamspel en een individueel spel. Het individuele spel krijgt iedereen na afloop mee, zodat je hier zelf verder mee aan de slag kunt gaan. Het spel is naast een live bordspel ook ook online beschikbaar voor teams op afstand, grote teams of andere redenen.

 

Teambuilding

Met elkaar ga je aan de slag met een organisatie doel. Hoor van elkaar wat de stappen van alle deelnemers zijn om dit doel te bereiken. Het gedrag wat je bij teamgenoten terugziet, kan voor nieuwe inzichten in de samenwerking zorgen.

Realiseer je doel

Je gaat met je eigen gekozen doel aan de slag. Hierbij ligt de focus op het bereiken van je doel en de weg daarnaartoe. Wendbaarheid, Lef, Creativiteit en Verbinding helpen je om meer inzicht te krijgen in het behalen van je doel. Je spelgenoten helpen je ook met inzichten en kan dus ook als spelende manier van intervisie gezien worden.

Ontwikkel innovatief gedrag

Ga in dit spel aan de gang met een zelf gekozen doel. Hoe ga je daar komen? Welke obstakels ga je overwinnen, om daar te komen? In deze variant word je extra uitgedaagd op wendbaarheid, lef, creativiteit en verbinding.

Spelen is de hoogste vorm van onderzoek

Albert_Einstein_1947.jpeg
Albert Einstein
Heeft u vragen of is er iets niet duidelijk.
Neem gerust contact met me op!

Realiseer je doelen, door jezelf te innoveren

Je start allemaal met een doel. Een gezamenlijk of individueel doel. In diverse stappen ga je hier naartoe. Wendbaarheid – Lef – Creativiteit – Verbinding staan hierbij centraal. De route is nog onbekend en ga je samen vormgeven. Hoe zorg je ervoor, dat je jouw doel gaat bereiken? En hoe zorg je ervoor, dat je daarbij het juiste gedrag laat zien? 

Je speelt samen en individueel. De vraag is wie als eerste de doelen en subdoelen bereikt heeft en de daarbij behorende uitdagingen tot een goed resultaat heeft weten te brengen. Dit spel staat vol uitdagingen, reflectie, feedback en meer. Het spel is soms ook onduidelijk. Wat doe je dan? Welk gedrag vertoon je? 

Een ervaren trainer begeleidt het spel, zodat de uitdagingen continue aanwezig blijven. Sta ook niet te kijken als de regels van het spel veranderen…… 

Na afloop van het spel is iedereen in bezit van het basisspel. Hiermee heb je een spel waarmee je individueel of in kleine groep nog kunt verdiepen op de uitdagingen, die het spel je geboden heeft.

Wat kun je met management game 'de Innovatie' in jouw verandertraject?

Per 4-6 deelnemers speel je op 1 bord, bij meer deelnemers ga je op 2 of meer borden werken. Het spel kun je met jouw eigen doel vormgeven. En het spel wordt begeleid door een ervaren facilitator. Als er meer dan 3 tafels zijn, zijn er meerdere facilitators nodig. Het spel heeft een minimale duur van 3 uur. 

Na de sessie krijgt elke deelnemer een eigen management game ‘de Innovatie’ basisspel om mee te spelen. 

De Innovatie spelbord
De Innovatie oppakken
De Innovatie start