Communicatiestijlen

Wil jij weten welke communicatiestijlen er zijn? Hoe je deze kunt herkennen en hierop kunt inspelen? Wil je leren omgaan met de vier communicatiestijlen. Ga hier tijdens de training mee aan de slag!

Heb jij ook wel eens het gevoel dat jij en jouw gesprekspartner een totaal andere taal spreken? Ook al is het gewoon Nederlands? Jullie lijken elkaar niet begrijpen. Dit kan te maken hebben met een verschil in communicatiestijlen. De juiste communicatiestijl toepassen in een gesprek, maakt een wereld van verschil! 

Wil jij weten welke communicatiestijlen er zijn? Hoe je deze kunt herkennen en hierop kunt inspelen? Wil je leren omgaan met de vier communicatiestijlen. Tijdens deze workshop krijg je een stukje theorie, maar gaan we vooral veel oefenen. De trainingsgroep is maximaal 8 personen, waardoor er aandacht is voor jou als deelnemer. We oefenen met de dialoog en reflecteren op de gesprekken. Je gaat in een veilige setting gebruik maken van de kennis en feedback van de groep.

Na afloop van deze workshop

  • Weet je wat de verschillende communicatiestijlen zijn
  • Herken je de verschillende communicatiestijlen tijdens een gesprek
  • Leer je jouw communicatie aanpassen aan de gewenste stijl
  • Heb je geoefend met het voeren van gesprek
  • Kortom: heb je een stevige basis om op verder te bouwen!

Ontwikkelen door te doén!

Deze workshop staat bol van het doén! Juist door gesprekken te oefenen worden we er beter in en voelen ze minder oncomfortabel. Wij geloven erin dat juist door te ervaren en oefenen men leert. Daarom staat deze dag in het teken van praktisch oefenen. Je leeft de communicatiestijlen herkennen. En hoe je om kunt gaan met de verschillende communicatiestijlen. Hoe zorg je voor een gesprek waarbij je de taal van de ander goed spreekt? Je leert het tijdens deze training!

Voor wie is deze training waardevol?

Deze workshop is voor projectleiders, beleidsmedewerkers, communicatieprofessionals, adviseurs, managers, consultants en zzp-ers. Wil jij graag oefenen met de verschillende communicatiestijlen? En leren hoe je mee omgaat? Ga dan met ons in een veilige setting aan de slag! 

“Het belangrijkste in communicatie is te horen wat niet gezegd wordt.” Peter Drucker

Deelname

De training duurt van 9.00 uur tot 12.30 uur. Er is plek voor 8 deelnemers, de workshop gaat door vanaf 5 deelnemers. De kosten voor deelname bedragen 395,00. Deze prijs is inclusief locatiekosten en trainingsmateriaal. De prijs is exclusief BTW en reis/verblijfkosten. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Aanmelding via de website is bindend. Na ontvangst van je aanmelding versturen we de bevestiging en factuur. Bij annulering tot twee weken voor deze workshop brengen we 50% van de overeengekomen prijs + € 15,00 administratiekosten in rekening. Daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd. Bij aanmelding ga je akkoord met de Algemene voorwaarden.

Mocht de workshop niet doorgaan vanwege te weinig deelnemers, verhindering van de trainer of maatregelen die het live ontmoeten beperken, dan plannen we een nieuwe datum. Komt deze datum niet uit, dan storten we het volledige bedrag terug op de betaalrekening.

Trainen met jouw team?

Deze workshop is ook incompany te volgen en kan uitgebreid worden met meerdere modules als ‘Participatieve dialoog’, 'Kernboodschap met impact’ en 'Stakeholders in beeld’. Heb je interesse? Neem dan contact op!

Wilt u graag een maatwerk training voor uw organisatie?
Neem gerust contact met me op!

Ja, ik meld me aan!