Loading...
LEGO ® SERIOUS PLAY ® 2018-11-23T15:45:25+00:00

LEGO® SERIOUS PLAY®

Er zijn veel verschillende methoden om bijvoorbeeld brainstormsessies, teamvormingssessies of innovatiesessies te organiseren. Wil je een keer niet aan de slag met flip-over’s en geeltjes? Dan is LEGO® SERIOUS PLAY® een vernieuwende methode om workshops of sessies mee te faciliteren.

LEGO® SERIOUS PLAY® is een methode die onder andere wordt ingezet bij strategie- of visieontwikkeling, brainstormsessies, teamontwikkeling, stakeholdersanalyses, procesanalyses, planvorming of innovatietrajecten. Tijdens de workshops of sessie wordt er door de deelnemers gebruik gemaakt van zakelijke LEGO®.

Waarom LEGO® SERIOUS PLAY®

Het voordeel van deze methode is dat alle deelnemers aan de slag gaan met het bouwen van LEGO® modellen. Aan de hand van deze modellen krijgen alle deelnemers de gelegenheid om zijn of haar kennis, kunde en visie in te brengen. Deelnemers geven elkaar ruimte om te bouwen en hun verhaal te delen. Daarnaast worden deelnemers gestimuleerd om ‘te denken met hun handen’. Hiermee wordt de verbeeldingskracht van de deelnemers gestimuleerd en de creativiteit van de groep optimaal benut.

Communicatie Compleet kan een LEGO® SERIOUS PLAY® voor jou en jouw organisatie faciliteren. Hierbij kan het gaan om bijeenkomsten van 2 uur tot bijeenkomsten van 2 dagen. Tijdens deze bijeenkomsten zijn alle deelnemers 100% betrokken en weet je zeker dat de input van alle deelnemers meegenomen wordt. De methode zorgt ervoor dat iedereen zijn input kan geven en de groep is gezamenlijk verantwoordelijk voor een gedeeld resultaat!

Contact

Ben je op zoek naar een goede en vernieuwende werkvorm voor een conferentie, workshop, brainstorm of heidag? Met deze methode gaat de groep aan de slag met een vernieuwde aanpak en wordt de dialoog gestimuleerd. De LEGO® SERIOUS PLAY® methode kan ingezet worden voor veel verschillende vraagstukken en doelgroepen. Wanneer je de methode wilt gebruiken, maken we een maatwerk programma voor het organisatie- of teamvraagstuk. Neem contact met Communicatie Compleet om de mogelijkheden te bespreken. Contact opnemen kan via [email protected] of 06 28 18 04 18.