Omgevingswet en Friday Night at the ER

De invoering van de Omgevingswet is niet alleen een wetswijziging. Het vraagt ook om een cultuurverandering. Integraal werken, participatie, korte processen en samenwerken. Allemaal begrippen die langskomen als het gaat om de cultuurverandering voor de Omgevingswet. Toch zijn deze begrippen absoluut niet nieuw. Gemeenten maken deze ontwikkeling al een tijdje door.

Het gesprek

Ondanks dat gemeenten al een tijdje bezig zijn met de cultuurverandering, legt de invoering van de Omgevingswet er extra nadruk op. Het gesprek over de gevraagde verandering wordt weer opgestart. Friday Night at the ER is een serious game die dit gesprek faciliteert.

Friday Night at the ER

Tijdens de game gaan de deelnemers aan de slag met het runnen een afdeling in een ziekenhuis. ‘Wat heeft dit te maken met de Omgevingswet’, hoor ik vaak aan het begin van de game. Dit merken de deelnemers al snel tijdens de debrief. De verhelderende en confronterende uitkomsten passen naadloos bij de verandering waar de invoering van de Omgevingswet om vraagt! Na de debrief, gaan de deelnemers zelf aan de slag. Ze geven input die helpt bij de invoering van de Omgevingswet én het gesprek erover op gang houdt. Dit geeft u input voor het vervolgtraject.

De workshop

Een Friday Night at the ER workshop heeft ruimte voor 24 deelnemers per keer. Deze deelnemers gaan aan tafels met 4 personen aan de slag met het spel. Een uur spelen wordt gevolgd door een debrief met enkele gespreksvragen en opdrachten. De workshop duurt ongeveer 3 uur.

Meer informatie

Wilt u graag het gesprek over de invoering van de Omgevingswet op gang brengen of verder brengen? Wilt u waardevolle informatie ophalen voor uw invoeringstraject? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of 06 28 18 04 18. Friday Night at the ER kan ook ingezet worden in uw organisatie.

By | 2019-02-03T11:35:36+01:00 februari 3rd, 2019|Friday Night at the ER, Geen categorie|