Friday Night at the ER bij MijnGemeenteDichtbij

Gisteren heeft Cultivate advies weer een erg leuke en leerzame Friday Night at the ER workshop gegeven bij MijnGemeenteDichtbij. MijnGemeenteDichtbij is druk bezig met de invoering van de Omgevingswet. Friday Night at the ER wordt ingezet om de gedragsverandering waar de Omgevingswet om vraagt bespreekbaar te maken.

De workshop

Tijdens de Friday Night at the ER workshop gaan de deelnemers eerst aan de slag met serious gaming en daarna volgt er een uitgebreide debrief. De workshop neemt ongeveer 2,5 tot 3 uur in beslag. In groepjes van vier deelnemers ervaren ze de belangrijkste lessen voor de omgevingswet. De debrief wordt centraal met heel de groep besproken. Met een aantal verrassende inzichten gaan de deelnemers weer naar buiten. Ze krijgen inzichten die in de praktijk ook voor de nodige veranderingen zorgen. En uiteraard voor behoorlijk wat gespreksstof!

    “Was leerzaam en zelfs confronterend ! Heel mooi middel om lerend te ervaren ! Aanrader.” 

De invoering van de Omgevingswet is niet alleen een wetswijziging. Het vraagt ook om een andere houding en ander gedrag van ambtenaren. Wat is dit gedrag nu precies? Dat laat Friday Night at the ER de deelnemers ervaren op een leuke en leerzame wijze. Uiteraard zorgt de debrief ervoor dat het niet bij deze ervaring blijft. Met concrete signalen en verbetermogelijkheden verlaten de deelnemers de workshop!

    “Was leuk om op deze manier over de Omgevingswet na te denken!”

Neem contact met ons op

Iedere keer weer leuk om met elkaar de onverwachte inzichten te bespreken! Een waardevolle serious gaming workshop over de veranderingen waar de Omgevingswet om vraagt. De workshop kan Cultivate advies op maakt maken voor uw organisatie en vraagstuk. Lees meer over Friday Night at the ER workshops. Heeft u interesse in het organiseren van een Friday Night at the ER workshop? Neem dan gerust contact met ons op!

By | 2019-02-03T11:21:51+01:00 november 23rd, 2018|Friday Night at the ER, Serious Gaming|